Rita Young
Muziek is mijn leven

Media


 De Vlaardinger

"Esperanza"
Rita Young en Javi Escalera brengen verrassende single uit
VLAARDINGEN – De muziekwereld staat op het punt om opnieuw verrast te worden door de samenwerking tussen twee grootheden: Rita Young en Javi Escalera. Op 17 maart, tijdens Rita’s verjaardagsshow, zal het publiek worden getrakteerd op de lancering van hun nieuwste single, "Esperanza".
Rita Young, de charismatische 80-jarige zangeres die bijna haar hele leven heeft gewijd aan het delen van haar passie voor muziek, behoeft geen introductie in Vlaardingen en omstreken. Haar stem, krachtig en doorleefd, heeft harten veroverd en herinneringen gecreëerd die een leven lang meegaan. In 2023 bracht ze de gedenkwaardige single "Vlaardingen mijn stad" uit ter ere van 750 jaar Vlaardingen, waarmee ze zelfs de eer had om Koning Willem Alexander te ontmoeten.
Al sinds haar 17e levensjaar heeft Rita het nummer "Esperanza" in haar repertoire, en nu, samen met de talentvolle Javi Escalera, brengt ze het opnieuw tot leven. Javi, een Rotterdammer van Spaanse afkomst, heeft zijn sporen verdiend als zanger, songwriter, acteur en voice-over. Hun samenwerking is niet nieuw; eerder brachten ze al de single "Jij en Ik" uit, en schreef Javi al twee singles voor Rita, die warm werden ontvangen door fans en critici.
"Esperanza" is meer dan alleen een lied; het is een viering van diversiteit en samensmelting van culturen. Rita's pakkende interpretatie van deze moderne cha cha cha, gezongen in het Spaans, wordt aangevuld door Javi's Nederlandse tekst, wat resulteert in een nummer dat de ziel raakt en de dansvloer doet oplichten.
De release van "Esperanza" wordt vergezeld door een prachtige videoclip, geproduceerd door "The Dream Team", waarin ook de Spaanse dansers Jody Van Den Broeke en Herman Bosker van BailAmor schitteren. De opnames vonden plaats in het Grieks Restaurant Palladion, een locatie die perfect past bij de boodschap van eenheid en verbondenheid die het nummer uitdraagt.
Tijdens Rita's verjaardagsshow op 17 maart zal "Esperanza" voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd. Een bijzonder moment, want de officiële overhandiging van de single zal bij hoge uitzondering worden verricht door Ronald Visch, eigenaar van het platenlabel Rood Hit Blauw, dat met trots deze samenwerking ondersteunt. Om de viering compleet te maken, zullen ook bevriende collega-artiesten Perry Zuidam, Sylvia Smit, Hans van Katwijk, Arthuro en Soraya het publiek trakteren op een optreden. De locatie is Prikkewater Packhuys in Vlaardingen, aanvang 13:30 uur. Kaarten zijn te reserveren bij Jan op telefoonnummer 06-5376 6126
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/rita-young-javi-escalera/
Foto
Hoesfoto van Marianne van Straaten
04-03-2024Radio programma Op de koffie bij Rita Young en haar Muzikaal Onthaal. Ieder vrijdag te beluisteren
 via www.omroepvlaardingen.nl
Rita ontvangt dan artiesten in de studio tussen 10 en 12 uur. U bent van harte welkom voor een kopje koffie.

 

Wat is de opname leuk geworden.
Alles is live opgenomen en vandaag in België uitgezonden via Eclips TV.
Het resultaat mag er zijn.
Met dank aan Cultuurkanaal in Oudenaarde.

 

https://www.youtube.com/https://strato-E-mailen
Bellen
Map
Info